Kims vinside

Tør og sødhedsbetegnelser for Champagne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Servering

Serveringstemperaturen for Champagne er fra 4 til 7 grader.

Der er 7-8 glas i en flaske.

Alkoholprocenten er 11 %.

Når en flaske Champagne skal trækkes op, skal man huske, at der er 5-6 atmosfæres tryk i flasken, så denne må IKKE rystes.

HUSK at en Champagneprop ikke må springe ( da vinen så vil sprøjte ud - proppen kan også slå briller, vinduer m.m. i stykker )

Meget tør

Nature eller Brut.

Tør

Gordon Rouge, Extra, Dry eller Extra Sec.

Halvtør

Red Top

Halvsød

Demi-Sec, Möllieuxx, England, eller Sec. ( også kaldet Gout américain )

Sød

Monopole, Doux, Liqeuereux, Sucré, Cart-Blamc, Sweet eller Drapeau